18 oktober 2024

Matties Care-van

Featured Video Play Icon

In Matties Care-van doorkruist Mattie heel Nederland in zijn rode 'Care-van' om mee te sporten met TeamNL'ers: Tes Schouten, Harrie Lavreysen, Felice Albers, Bart Lambriex en Floris van de Werken en Diede de Groot. Daarnaast bezorgt hij de atleten ook wat nodige "care" en ontspanning in aanloop naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

In deze eerste aflevering van Matties Care-van duikt Mattie het zwembad in met regerend wereldkampioen schoolslagzwemmen Tes Schouten. Onder het genot van een potje jeu de boules blikken de 23-jarige Tes en Mattie samen vooruit op de medaillekansen van de atleet.

In deze tweede aflevering bezoekt Mattie Olympisch kampioen baanwielrennen Harrie Lavreysen. Harrie is nog maar 3 medailles verwijderd van de titel: meest succesvolle mannelijke Olympiër ooit. Het is dus zaak voor Harrie om het hoofd koel te houden, daarom gaat Mattie een potje campingbadminton spelen met de Olympiër. Voor Mattie is het allemaal iets minder ontspannen zodra hij samen met Harrie de doodenge wielerbaan betreedt.

In de derde aflevering is Mattie op bezoek bij Felice Albers, de beste hockeyster ter wereld! Ze leert Mattie niet alleen hoe je een hockeystick vasthoudt, maar ook hoe je een goed overwinningsinterview geeft. Felice wordt bij de Care-van ook nog verrast door haar nichtje, niemand minder dan Roxy Dekker.

In de vierde aflevering reist Mattie af naar het Nationaal Topzeilcentrum in Scheveningen en bezoekt twee grote kanshebbers op Nederlands-Olympisch goud: Bart Lambriex en Floris van de Werken. Deze twee zeilers zijn gespecialiseerd in de 49'er: 'De Formule 1 op het water.' Het duo legt alles uit over hun bijzondere zeilsport, hangen met Mattie in de gewichten en stappen samen met hem in een zeilsimulator in Barcelona.

In deze vijfde aflevering van Matties Care-van probeert Mattie een bijzondere hele sport uit: rolstoeltennis. Topatleet van absolute wereldklasse rolstoeltennister: Diede de Groot, laat Mattie zien hoe snel, sterk en behendig je moet zijn met je rolstoel en je tennisracket. Resultaat: de ballen vliegen om Matties oren. Weet hij een bal terug te slaan?

Geef een reactie