Zweedse gehaktballetjes
Zweden staat bekend om hun ongerepte natuur, knäckebröd, ABBA, mooi vrouwelijk schoon maar het aller bekendste is natuurlijk IKEA! Vanaf nu kun jij de legendarische balletjes maken van het volksrestaurant nummer 1.
Zweedse ballen
- 1 eetlepel boter
- ½ geraspte ui
- 60 milliliter melk
- 3 sneetjes witbrood
- 1 ei
- 350 gram rundvlees (riblap) voor gehakt
- 200 gram varkensvlees (procureur) voor gehakt
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- ½ theelepel verse nootmuskaat
- ½ theelepel gemalen cardamom
Aardappelpuree
- 1 kilogram geschilde kruimige aardappelen
- 250 milliliter halfvolle melk
- 50 gram roomboter
- Beetje nootmuskaat
- Peper en zout
Lingonberry Jam
- 250 gram aalbessen
- 150 gram suiker
- 1 limoen
Kotbullar-saus
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels bloem
- 700 milliliter bouillon
- 60 milliliter sour cream
- Zout en peper
- 2 eetlepels zelfgemaakte jam