22 november 2024

Zuurvlees

Featured Video Play Icon

Zuurvlees a.k.a. stoofvlees, misschien wel het oudste gerecht uit Nederland. Mals, zacht zoet zuur vlees over patat heen gegoten. Wie vindt dat nou niet lekker?

Zuurvlees

  • 1 kilogram sukadelappen
  • 400 milliliter azijn
  • 400 milliliter water
  • 5 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 8 jeneverbessen
  • 15 peperkorrels
  • 100 gram boter
  • 4 grote uien
  • 150 gram appelstroop
  • 150 gram ontbijtkoek
  • 50 gram suiker

Patat

  • 1 kilogram bloemige aardappelen
  • 1 liter zonnebloem olie
  • Zout naar smaak

Mosterd mayo

  • 250 milliliter zonnebloem olie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels grove mosterd

Geef een reactie