Zuurvlees
Zuurvlees a.k.a. stoofvlees, misschien wel het oudste gerecht uit Nederland. Mals, zacht zoet zuur vlees over patat heen gegoten. Wie vindt dat nou niet lekker?
Zuurvlees
- 1 kilogram sukadelappen
- 400 milliliter azijn
- 400 milliliter water
- 5 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 8 jeneverbessen
- 15 peperkorrels
- 100 gram boter
- 4 grote uien
- 150 gram appelstroop
- 150 gram ontbijtkoek
- 50 gram suiker
Patat
- 1 kilogram bloemige aardappelen
- 1 liter zonnebloem olie
- Zout naar smaak
Mosterd mayo
- 250 milliliter zonnebloem olie
- 1 ei
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel mosterd
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels grove mosterd