Turkse Pizza
De Lahmancun, beter bekend als de Turkse Pizza, is een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers en peterselie. Turkse Pizza zelf maken? Bekijk hier de video!
Topping
- 1 rode paprika
- 1 Turkse Biber Salcasi peperpasta
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ theelepel zout
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel oregano
- Klein handje peterselie
- 250 gram rundergehakt
Deeg
- 550 gram bloem
- ½ zakje gist
- 15 gram suiker
- 265 milliliter water
- 1 eetlepel yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
Simpele salade
- 1 rode ui
- Klein handje gehakte platte peterselie
- 2 eetlepels sumac
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel vers gemalen peper
Knoflooksaus
- 250 milliliter zonnebloemolie
- 1 ei
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 1 eetlepel mosterd
- 5 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Turkse yoghurt
- Klein handje peterselie