Tonkatsu
Tonkatsu is een Japans gerecht dat bestaat uit een gepaneerde, gefrituurde varkenskotelet. Het houdt in dat plakjes varkensvlees met panko worden bedekt en vervolgens in olie worden gebakken. Tonkatsu zelf maken? Bekijk hier de video!
Tonkatsu Bulldog saus
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 appels
- 4 teentjes knoflook
- 400 milliliter water
- 300 milliliter ketchup
- 250 milliliter worcestershiresaus
- 250 milliliter rijstazijn
- 150 milliliter mirin
- 1 tl gemalen piment
- Snuf kaneel
- Snuf gemalen kruidnagel
- 220 gram bruine suiker
- 1 eetlepel geraspte gember
- 2 theelepel mosterd
Tonkatsu
- 500 gram procureur aan 1 stuk
- Zout en peper naar smaak
- 3 eieren
- 200 gram panko
- 100 gram bloem
Witte kool salade
- Halve witte kool
- 1 ui
- 4 Shiso bladeren