Tinga de Puerco
Als je van sappig vlees met pittige chipotles houdt, probeer dan Tinga de Puerco, een gestoofd gerecht uit Pueblan met varkensvlees en chorizo dat uitstekend past in taco's of tortilla's. Tinga de Puerco zelf maken? Bekijk hier de video!
Mexicaanse chorizo
- 300 gram rundergehakt
- 2 gedroogde ancho chillies
- 2 gedroogde guajillo chillies
- 3 teentjes knoflook
- ½ ui
- 30 milliliter azijn
- ½ eetlepel gerookte paprika poeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel komijnpoeder
Tinga de Puerco
- 2 rode ui
- 2 eetlepels zonnebloem olie
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram tomaten uit blik
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 eetlepels chipotle in adobesaus
- 3 gedroogde chipotle peper
- 2 ancho pepers
- 2 takjes tijm
- 2 takjes oregano
- 1 eetlepel suiker
- 1,2 kilogram vakensprocureur
- 2 blaadjes laurier
- 15 takken koriander
- 1 limoen
- Zout en peper naar smaak
Bloem tortilla
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 375 milliliter water