Thaise rode curry
Op zoek naar een lekker en simpel recept dat ook nog eens snel op tafel staat? Wat dacht je van Thaise rode curry met kip en geserveerd met basmati rijst? Het is in ieder geval de bekendste, en misschien ook wel de lekkerste curry uit Thailand!
Thai red curry pasta
- 3 theelepels hele witte pepper korrels
- 1 theelepel geroosterde komijn zaad
- 1 theelepel geroosterde koriander zaad
- 10 gedroogde rode chillies
- Kop heet water
- ½ theelepel zout
- 10 teentjes knoflook
- 3 sjalotjes
- 1 eetlepel fijngehakte limoengras
- 1 eetlepel verse fijngehakte koriander stengels
- 1 eetlepel verse loas in stukjes
- Fijngehakte schil van een halve limoen
- ½ theelepel trassi
Thaise rode curry
- 4 eetlepels zonnebloem olie
- 250 milliliter kippenbouillon
- 400 milliliter kokosmelk
- 6 gedroogde kaffir limoen blaadjes
- 1 eetlepel palmsuiker
- 2 eetlepels vissaus
- 350 gram kippendijen
- 12 blaadjes Thaise basilicum
- 2 verse rode chillies in kleine ringen
- Vers gehakte koriander
- 300 gram basmati rijst
- 200 gram bamboo sheuten