Super Turbo Shoarma
Vreten na het uitgaan? Dat deed Nicky Toet altijd bij de beste shoarma zaak van Den Haag. Daar at hij altijd een Super Turbo Shoarma, niet 1 broodje maar 2 broodjes met extra veel shoarma!
Shoarma
- 400 gram Turkse yogurt
- 600 gram lamsnek of kippendijen
- 600 gram lamsbout of kipfilet
- 2 theelepels Koreaanse peperflakes
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kerrie
- 6 teentjes fijn gehakte knoflook
- 1 geraspte ui
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 5 eetlepels Queen Majesty Red Habanero & Black Coffee hot sauce
Pita broodje
- 350 gram bloem
- 15 gram actieve gist
- 100 milliliter lauw water
- 150 milliliter lauw melk
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
Hete uiensaus
- 3 eetlepels Queen Majesty Red Habanero & Black Coffee hot sauce
- 1 ui
- 200 gram curry
Extreme knoflooksaus
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel azijn
- 250 milliliter zonnebloemolie
- Zout en peper
- 5 tenen knoflook
- 250 milliliter opgeklopte slagroom
Toppings
- IJsberg sla
- Tomaat
- Komkommer
- 4 plakken jonge kaas