Stromboli
Stromboli is het nichtje van de calzone en panzerotti en na de Philly Cheesesteak het andere bekende broodje uit Philadelphia. Stromboli zelf maken? Bekijk hier de video!
Pizza kruiden
- 4 eetlepels gedroogde oregano
- 2 eetlepels gedroogde basilicum
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder/granulaat
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel gemalen venkelzaad
Pizzadeeg
- 1 zakje instant gist
- 350 milliliter warm water
- 500 gram witte patent bloem, + 100 gr extra
- 1 theelepel zout
- 80 milliliter olijfolie
Marinara saus
- 2 blikken hele tomaat
- 3 eetlepels olijfolie
- 7 teentjes knoflook
- 1 theelepel red pepper flakes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel zout
- Verse basilicum
Vulling Stromboli
- 100 gram bresoala
- 100 gram copa
- 100 gram salami
- 200 gram provolone
- 200 gram mozzarella
- 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei