Spaghetti met gehaktballen
Verse spaghetti en smeuïge gehaktballen samen met misschien wel de lekkerste tomatensaus die je ooit gegeten hebt. Dit is in ieder geval het lekkerste pasta gerecht wat Nicky Toet tot nu toe heeft gemaakt.
Gehaktballen
- 80 gram witte boterhammen, in blokjes of gescheurd met de korst eraf
- 120 milliliter volle melk
- 500 gram borstlappen of kant en klaar rundergehakt
- 250 gram procureur of kant en klaar varkensgehakt
- 100 gram pancetta, heel fijn gesneden of door de gehaktmolen
- 45 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 6 geperste teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- 3 eigelen
- Klein handje verse gehakte peterselie
- ¾ theelepel gedroogde oregano
- ¾ theelepel gemalen venkelzaad
Tomatensaus
- 3 blikken hele tomaat
- 1 eetlepel olijfolie
- 11 teentjes knoflook
- 1½ theelepel Korean peperflakes
- 1½ theelepel oregano
- 15 gram Parmezaanse kaas
- 1½ theelepel zout
- Verse basilicum
Spaghetti
- 150 gram type 0.0 bloem
- 150 gram semolina + 100 gram extra om te strooien
- 3 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel zout
- Handje verse basilicum
- 200 gram Parmezaanse kaas