21 november 2024

Spaanse tapas

Featured Video Play Icon

Tapas zijn kleine Spaanse hapjes dat vaak als tussendoortje wordt gegeten bij een borrel. Spaanse tapas zelf maken? Bekijk hier de video!

Aoli

  • 120 milliliter olijfolie
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Albondigas

  • 500 gram riblappen/rundergehakt
  • 1 ui
  • 120 gram paneermeel
  • Klein handje gehakte peterselie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gemalen peper
  • 2 eigelen

Albondigas saus

  • 6 tomaten
  • 1 geroosterde paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Handje peterselie
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Patatas Bravas

  • 900 gram kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels azijn
  • Zout en peper naar smaak

Bravas saus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Zout naar smaak
  • 1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels pittige gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 2 theelepels sherry azijn

Calamari

  • 500 gram inktvis in ringen
  • Sap van 1 citroen
  • 250 gram bloem
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen peper
  • Snuf zout
  • 120 milliliter volle melk

Geef een reactie