Rollade met stoofpeertjes
All I want for Christmas is food! Aardappel gratin, geglaceerde worteltjes, stoofpeertjes, en de hoofdrolspeler van de kerst, gevulde rollade!
Gevulde rollade
- 8 bos paddestoelen
- 250 gram varkensgehakt
- 7 gewelde pruimen
- 7 gewelde abrikozen
- Handje gewelde cranberry's
- 2 knoflook teentjes
- 200 gram ontbijtspek/pancetta
- Verse salie
- Verse basilicum
- Peper en zout
- Slagerstouw
- Handje amandelen
- 1 - 1,5 kilogram varkensvlees
- Kern temperatuur meter
Jus
- 6 eetlepels braadvet
- 2 eetlepels water
- 3 eetlepels bloem
- 500 milliliter bouillon
Aardappel gratin
- 4 eetlepels boter
- 1,2 kilogram vastkokende aardappelen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel verse peper
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 500 milliliter slagroom
- Verse tijm
Geglaceerde worteltjes
- 500 gram bospenen
- 30 gram boter
- 1 eetlepel eendenvet (optioneel)
- 3 teentjes knoflook
- Verse tijm
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels honing
Stoofpeertjes
- 8 stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
- 600 milliliter rode port
- 70 gram bruine suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 3 stukjes sinaasappel schil