Rendang
Je hebt vast wel eens Rendang gehaald bij de toko. Zoet, pittig en smelt op je tong. Aan de hand van deze video maak je het lekkerste stoofvlees gerecht helemaal zelf!
Boemboe kruiden
- 3 centimeter gember
- 3 centimeter galangawortel
- 5 kemeri-noten
- 5 teentjes knoflook
- 2 theelepels komijn-poeder
- 2 theelepels koriander-poeder
- 1 ½ eetlepel kurkuma
- 4 eetlepels sambal
- 1 theelepel trassi
- 3 uien
Rendang
- 1 ½ kilogram riblappen
- 3 stengels citroengras
- 5 citroen-bladeren
- 2 schijfjes palmsuiker
- 1 boullion blokje
- 4 eetlepels olijfolie
- 300 gram rijst
Komkommer zuurtje
- 1 ui
- 1 komkommer
- 250 milliliter water
- 250 milliliter azijn
- 6 eetlepels suiker
- 2 steranijs