Porchetta
Porchetta is geroosterd speenvarken uit Midden-Italië. Het is een traditioneel streekgerecht waarbij het varken voor het roosteren is ontdaan van ingewanden, ontbeend, gekruid en weer dichtgebonden. Porchetta wordt in Italië veel verkocht als straatvoedsel in stalletjes op markten, dorpsfeesten en festivals.
Porchetta
- 2 kilogram buikspek met zwoerd
- 2 eetlepels venkelzaad
- 2 eetlepels witte peperkorrels
- 10 takjes tijm
- 1 theelepel kaneel poeder
- 1 eetlepel grof zeezout
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes salie
- 4 teentjes knoflook
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel olijfolie
- 60 milliliter zoete sherry
- 40 milliliter olijfolie
Uienjam
- 500 gram rode uien
- 100 gram suiker
- 150 milliliter rode wijn
- 2 eetlepels boter
- 1 laurierblaadje
Broodje
- 2 grote ciabatta’s
- 1 bolletje Mozzarella di Bufala
- Zakje rucola