Pljeskavica
Pljeskavica is de Balkanvariant van een hamburger. Het bestaat meestal uit een gehaktmix van rundvlees, varkensvlees en/of lamsvlees met zwarte peper, ui, knoflook en paprikapoeder. Pljeskavica zelf maken? Bekijk hier de video!
Lupinje
- 500 gram bloem
- 1 zakje instant gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 150 milliliter warme melk
- 125 milliliter warm water
- 1 theelepel bakpoeder
Avjar
- 1 aubergine
- 3 rode paprika’s
- Zout en peper
- 1 knoflook teentje
- 1 citroen
- 120 milliliter olijfolie
Hamburgers
- 500 gram runderriblappen
- 250 gram varkensvlees
- 250 gram lamsvlees
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1½ theelepel zout
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel baking soda
Toppings
- Kajmak of roomkaas
- 1 ui
- 1 tomaat