Pierogi
Pierogi is een deeggerecht met vulling, dat vooral gegeten wordt in Polen, Wit-Rusland, Rusland, Oekraïne, de Baltische landen, Tsjechië, Slowakije en andere Slavische landen. Pierogi zelf maken? Bekijk hier de video!
Pierogi deeg
- 700 witte patent bloem
- 2 theelepel zout
- 8 eetlepels boter
- 125 milliliter water
- 125 milliliter volle melk
- 2 eieren
Aardappel kaas vulling pierogi
- 600 gram kruimige aardappelen
- 250 gram twarog (witte kaas)
- 2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 eetlepels olie
- Zout en peper naar smaak
- 250 gram blokjes ontbijt spek
- 125 milliliter zure room
- Bieslook
Vlees vulling pierogi
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper