Pide
Iedereen kent wel de Turkse pizza maar ken je ook de Turkse pide? 3 verschillende vullingen in een heerlijk broodje. De moeite waard om eens te proberen!
Gehakt pide
- 200 gram rundergehakt of runderrib lap
- 7 gram verse koriander
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel Korean pepperflakes
- 1 theelepel zout
- 3 theelepels tomatenpuree
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ groene paprika
- ½ ui
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook
Spinazie pide
- 300 gram spinazie
- 1 ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 gram Turkse witte kaas
- 150 gram Kaşar (Turkse jonge kaas)
- Zout en peper
Sucuk en kaas pide
- 200 gram geraspte Kaşar
- 12 plakken sucuk (Turkse knoflook worst)
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 1 ei
Pide deeg
- 300 gram patent bloem
- 2 zakjes instant gist (14 gram)
- 1 theelepel suiker
- 240 milliliter lauw water
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels sesamzaadjes
- 1 ei
- 2 eetlepels olijfolie