21 november 2024

Perfecte kerst menu

Featured Video Play Icon

Vier video's van kerstrecepten voor het perfect kerstmenu, met in de eerste video Rode wijnsaus, Beurre Blanc en Hollandaise saus!

Rode wijn saus

  • 250 gram sjalotjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 eetlepels balsamico azijn
  • 400 milliliter rode wijn
  • 400 milliliter runderbouillon
  • 2 eetlepels boter

Buerre Blanc

  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 60 milliliter witte wijn azijn
  • 3 sjalotjes
  • 80 milliliter slagroom
  • ¼ theelepel zout
  • ⅛ theelepel witte peper
  • 230 gram ongezouten boter

Hollandaise saus

  • 3 eigelen
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 1 eetlepel heet water
  • 225 gram ongezouten boter
  • Snufje Koreaanse peperflakes
  • Snufje zout

De bovenstaande sausjes gaan perfect met vlees, vis en bloemkool.

Gesmoorde Short ribs

  • 1 kilogram short ribs met bot
  • 1 theelepel zout en peper
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 selderij stengels
  • 2 winterpenen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 milliliter rode wijn
  • 500 milliliter runderbouillon
  • 10 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes

Zalm met een Parmezaan korstje

  • 1,3 kilo zalm
  • Zout en peper naar smaak
  • 60 gram panko
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takken verse tijm
  • ¼ theelepel Korean Pepperflakes
  • 6 eetlepels gesmolten boter

Hele bloemkool uit de oven

  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 250 milliliter water

We hebben al wat sausjes, vlees, vis, groenten en nu nog een stukje aardappel. In deze video 3 soorten bereidingen voor het perfecte kerst menu. Aardappelpuree, Hasselback en Fondant aardappelen.

Aardappelpuree

  • 1,5 kilogram kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel zout
  • 60 gram boter
  • 120 milliliter volle melk
  • ½ theelepel zout
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • Verse bieslook

Fondant aardappelen

  • 350 milliliter runderbouillon
  • 1 kilogram vastkokende aardappelen
  • Zout en peper naar smaak
  • 30 milliliter zonnebloemolie
  • 60 gram ongezouten boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takken tijm

Hasselback aardappelen

  • 1 kilogram Iets kruimige aardappelen
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 takken rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak

Honing geglazuurde spruiten

  • 700 gram spruiten
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram honing
  • 80 milliliter rode wijn azijn
  • 1 theelepel Korean pepperflakes
  • ½ theelepel zout
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 3 lente uien

Bruine boter wortelen

  • 700 gram bospenen
  • 115 gram ongezouten boter
  • 4 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 takken tijm
  • Halve bos peterselie

Haricots verts met amandelen

  • 500 gram haricots verts
  • 50 gram ongezouten boter
  • 100 gram amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote sjalot
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • Zout en peper naar smaak

Geef een reactie