New York Cheesecake
Cheesecake is een zoete taart, bestaande uit een of meer lagen. De hoofdlaag bestaat uit een mengsel van zachte verse kaas, eieren en suiker. Als er een onderlaag is, dan bestaat deze meestal uit een korst of basis, gemaakt van verkruimelde koekjes, deeg of soms cake.
Bastogne koeken
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram ongezouten boter
- 75 gram kandijsuiker
- 100 milliliter kandijstroop
- 3 eidooiers
- ½ theelepel zout
- 1½ eetlepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel kaneelpoeder
Aardbeiensaus
- 500 gram aardbeien
- 200 gram geleisuiker
Bodem
- 90 gram ongezouten boter
- 180 gram koek
- 1 eetlepel suiker
Cheesecake
- 900 gram Philadelphia/Mon chou
- 250 gram suiker
- 3 eetlepels bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 citroen (zest)
- ½ citroen sap
- 3 eieren
- 1 eigeel
- 200 milliliter sour cream
- Snufje zout