Nederlandse koeken
Boterkoek, gevulde koek en de roze koek zijn alle drie koeken van Nederlandse bodem. Deze heerlijke Nederlandse koeken zelf maken? Bekijk hier de video!
Roze koek
- 150 gram boter
- 150 gram witte basterd suiker
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- ¼ theelepel zout
- 170 gram bloem
- 1 citroen
- 100 gram frambozen
- 200 gram poedersuiker
Gevulde koek
- 165 gram boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- ¼ citroen
- ¼ theelepel zout
- ½ ei
- 1 eetlepel water
- 300 gram bloem
- 1½ theelepel bakpoeder
- 150 gram amandelmeel
- 150 gram suiker
- ¼ citroen
- 1 ei
- 1 eetlepel water
Boterkoek
- 300 gram bloem
- 300 gram ongezouten boter
- 200 gram suiker
- Snuf zout
- ½ vanillestokje
- ½ citroen
- 1 ei