Moo shu
Moo shu, oorspronkelijk gespeld als moo shi, is een gerecht van Noord-Chinese oorsprong. Er zit steevast ei in, waarvan de gele kleur doet denken aan de bloesems van de osmanthusboom, waarnaar het gerecht is vernoemd. Moo shu zelf maken? Bekijk hier de video!
Vlees
- 15 gram gedroogde Judasoren
- 400 gram varkenshaas
- 1 eetlepel Shoaxing kookwijn
- 1 eetlepel sojasaus
- ½ theelepel witte peper
- Snuf zout
- Snuf MSG
- 2 theelepels maizena
Saus
- 2 eetlepels Shaoxing kookwijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel witte peper
Roerbak
- 60 milliliter sesam olie
- 3 eieren
- 2 plakjes gember
- 150 gram gemengde paddenstoelen
- 2 lente uien, dun gesneden
- ¼ theelepel MSG
- Zout en peper naar smaak
Chinese pannenkoekjes
- 280 grambloem
- 100 milliliter heet water
- 100 milliliter koud water
- Bakje sesamolie om te kwasten
- Hoisin saus