Mexicaanse tosti's
Het eerste recept van Nicky Toet dit jaar is voor Mexicaanse tosti's! Quesadilla's met langzaam gegaard lamsvlees en gesmolten kaas, wat wil je nog meer?
Lam barbacoa
- 600 gram lamsnek
- ½ eetlepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui
- 1 sinaasappel
- 2 laurierblaadjes
Barbacoa marinade
- 4 arbol pepers
- 4 chipotle pepers
- 4 teentjes knoflook
- 300 milliliter kippen bouillon
- Sap van 1 sinaasappel
- 1 eetlepel komijn
- 1 eetlepel koriander
- ½ eetlepel Koreaanse peperflakes
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel kaneel
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel bruine suiker
Tortillas
- 360 gram bloem
- 110 gram zonnebloemolie
- 7 gram baking powder
- 7 gram zout
- 160 milliliter heet water
Refried beans
- 2 theelepels olijfolie
- ½ ui
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 blik kidney bonen
- 60 milliliter water
- Verse peper
- ½ limoen
- Sap van een halve limoen
Avocado dip
- 1 avocado
- 80 gram sour cream
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- 2 eetlepels olijfolie
- Half handje verse koriander
- Zout en peper