Mexicaanse loempia's
De loempia kennen we natuurlijk allemaal wel, maar met een andere vulling is hij misschien wel nog lekkerder! Met Mexicaans stoofvlees en gesmolten kaas in opgerolde krokante tortilla's maak je deze overheerlijke Mexicaanse loempia's!
Beef Barbecoa marinade
- ½ sinaasappel
- 3 chipotle pepers
- 2 guajillo pepers
- 4 arbol pepers
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel korianderpoeder
- 1 eetlepel oregano
- 1½ theelepel zout
- 1 theelepel Koren pepperflakes
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels suiker
- 300 milliliter bouillon
Beef Barbecoa vulling
- 600 gram runderriblappen
- ½ sinaasappel
- ½ ui
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 laurierblaadjes
- 1 kaneelstokje
- 200 gram cheddar
- Zout en peper
Avocado-creme saus
- 4 kleine avocado’s
- 250 gram crème fraîche
- Sap van 1 limoen
- Handje verse koriander
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel peper
- 2 teentjes knoflook
Mais Tortilla’s
- 330 gram Masa Harina (maismeel)
- ½ theelepels zout
- 350 milliliter lauw water
Toppings
- ½ krop ijsberg sla
- 1 tomaat
- 1 ui