Maleisische Chicken Curry en Nasi Lemak
Als je aan de Aziatische keuken denkt, dan denk je niet zo snel aan de Maleisische keuken. Jammer, want de Maleisische keuken is net zo lekker! In deze video maakt Nicky Toet niet een maar twee gerechten uit deze keuken.
Maleisische Chicken Curry
- 400 gram kippendijen
- ¼ theelepel zout
- 3 sjalotten
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 5 gedroogde rode pepers
- 2 verse pepers
- 5 centimeter gember
- 7 eetlepels Malaysian curry poeder
- 350 milliliter water
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 1 kardemom zaadje
- 3 gedroogde curry blaadjes
- 4 aardappelen
- 300 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel palmsuiker
Sambal Ikan Bilis
- ½ rode ui
- 30 gram gedroogde ansjovis
- 2 teentjes knoflook
- 4 sjalotjes
- 10 gedroogde pepers
- 2 verse rode pepers
- 1 theelepel gefermenteerde garnalenpasta
- ¼ theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel tamarinde pasta
Nasi lemak
- 350 gram basmati rijst
- 250 milliliter kokosmelk
- 1 centimeter gember
- 2-3 pandan bladeren
- ¼ ui
- ½ theelepel zout
- ½ eetlepel suiker
- 300 milliliter water
Garnituur
- 200 gram pinda’s
- 30 gram ansjovis
- 2 eieren
- 2 eetlepels sambal Ikan Bilis
- ½ komkommer
- 1 bananenblad