Krokante Babi Pangang
Volgens Nicky Toet is dit misschien wel de allerbeste Babi Pangang die je ooit zult maken. Krokant en lekker!
Marinade
- 1 theelepel kruidenmengsel
- 5 knoflook teentjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel rijstwijn
- 2 eetlepels suiker
Babi Pangang saus
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 5 centimeter gember
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 steranijs
- 1 theelepel komijnpoeder
- 200 gram tomatenpuree
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel maizena
- 100 milliliter azijn
- 500 milliliter water
Krokante Babi Panggang
- 1 kilogram buikspek met zwoerd
- 1 hele gember
- 2 citroengras
- Handje grove peperkorrels (gekneusd)
- 1 zakje baking soda
- Handjevol zeezout