Krokante Babi Ketjap
Babi Ketjap is het kleine zusje van de Babi Pangang, zoete ketjapsaus met krokante buikspek. Aan de hand van deze video maak je deze lekkernij zelf klaar.
Babi ketjap marinade
- 1 eetlepel rijstwijn
- 5 teentjes knoflook,
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel five spices
Krokante buikspek
- 1 kilogram buikspek met zwoerd
- 10 centimeter gember
- 2 stengels citroengras
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 eetlepel azijn
- 5 gram baking soda
- 150 gram grof zeezout
Babi Ketjap saus
- 2 theelepels trassi
- 3 grote sjalotjes
- 10 teentjes knoflook
- 2 centimeter gember
- 1 rode peper
- 3 eetlepels vissaus
- 3 eetlepels sojasaus
- 6 eetlepels ketjap manis
- 40 gram palmsuiker
- 250 milliliter bouillon
Rode ui zuurtje
- 5 rode uien
- 1 theelepel zout
- 200 milliliter water
- 90 gram suiker
- 200 milliliter azijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
Pittige Sajoer Boontjes
- 300 gram sperziebonen
- 200 milliliter kokosmelk
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 centimeter gember
- ½ theelepel laos
- ½ theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels ketjap
Kokosrijst
- 350 gram basmati rijst
- 250 milliliter kokosmelk
- 1 centimeter gember
- 2-3 pandan bladeren
- ¼ ui
- ½ theelepel zout
- ½ eetlepel suiker
- 300 milliliter water