Japanse Schnitzel Curry
Indiase Curry is al heel lekker, maar Japanse curry, oftewel Tonkatsu Curry, is misschien nog wel veel lekkerder! Samen met een krokante Japanse schnitzel is dit gerecht een absolute aanrader om zelf klaar te maken.
Stap 1: Japanse curry
- 2 uien
- 60 gram boter
- 1 zoete appel
- 8 centimeter gember
- 2 theelepels tomatenpuree
Stap 2: Bouillon
- 1 liter willekeurige bouillon
- 150 milliliter groentebouillon
- 2 plakken kombu
- 4 gedroogde shiitake
- 2 eetlepels gedroogde ansjovis
Stap 3: Japanse curry
- 100 gram boter
- 80 gram bloem
- 4 theelepels garam masala
- 8 theelepels curry poeder
- 1 theelepel Ve-tsin
- 20 milliliter sojasaus
- 20 milliliter Worcestersaus
- 2 eetlepels bruine suiker
- 3 eetlepels boter
- 200 milliliter extra bouillon
- 2 aardappelen
- 2 wortelen
- 100 gram doperwten
Tonkatsu (Japanse varkens schnitzel)
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- Zout naar smaak
- 100 gram panko
- 1 fles zonnebloemolie
Overige ingrediënten
- 300 gram rijst
- 3 Lente uitjes
- 1 eetlepel sesamzaadjes