Japanse pannenkoeken
Okonomiyaki is een hartige Japanse pannenkoek. De naam is een samenstelling van 'okonomi' en 'yaki', wat vrij vertaald 'gebakken/gegrild zoals je wilt' betekent. In deze video zien we een recept voor 7 à 8 Japanse pannenkoeken wat ongeveer 45 minuten in beslag zal nemen.
Dashi (Japanse bouillon)
- 1 stuk kombu (gedroogde zeekelp)
- 3 gedroogde shiitakes
- Klein handje katsuobushi
- 1 liter water
Okonomiyaki saus
- 4 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels Worcestershire saus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels witte kristal suiker
Okonomiyaki beslag
- 500 milliliter dashi of je favoriete bouillon
- 4 eieren
- 250 gram witte patent bloem
- 80 gram geraspte nagaimo (Japanse yam of 1 theelepel baking soda)
- 250 gram grof gesneden witte kool
- 4 eetlepels tenkasu (gefrituurde tempura stukjes)
- 2 eetlepels ingemaakte grof gesneden gember
- 8 gesneden lente-uien en 2 voor topping
- 100 gram taugé
Okonomiyaki vulling
- 300 gram rauwe dun gesneden buikspek
- 200 gram dun gesneden champignons
- 300 gram geraspte jonge kaas
Okonomiyaki topping
- Snuf Aonori (gedroogde zeewier)
- Klein handje Katsuobushi (Gedroogde bonito schaafsel)
- Japanse kewpi mayo