22 november 2024

Japanse Gyoza

Featured Video Play Icon

Vandaag maken we Gyozas, de Japanse dumplings waar je je misselijk aan eet bij de all you can eat sushi. Je kent het wel, 4 á 5 rondes schransen maar je eet teveel en te snel en tegen de tijd dat ronde 5 er is zit je al vol. Maar het is te laat en je hebt al besteld. Eet bewust en maak deze Japanse heerlijkheid gewoon in je eigen keuken.

Vulling

  • 350 gram varkens gehakt
  • 140 gram Chinese spitskool
  • 2 bosui
  • 2 shiitake
  • 2 teentje knoflook
  • 2,5 centimeter gember geraspt
  • 1 theelepel sake
  • 1 theelepel sesam olie
  • 1 theelepel sojasaus
  • ¼ theelepel zout
  • Verse peper
  • 80 milliliter water

Dip saus

  • 2 eetlepels rijst azijn
  • 2 eetlepels sojasaus

Gyoza deeg

  • 275 gram patentbloem
  • 150 gram water
  • ¼ theelepel zout
  • Maizena

Geef een reactie