Hollandse chili con carne
Chili con carne is een stoofpot die samengesteld is uit vlees en chilipeper. Traditioneel wordt er verder gebruikgemaakt van knoflook, ui en komijn. Vaak worden er ook bonen, paprika en tomaten aan toegevoegd, hoewel dat in de eerste versies van het gerecht niet het geval was. Hollandse chili con carne zelf maken? Bekijk hier de video!
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 eetlepels olie
- 4 teentjes knoflook
- 750 gram runderriblappen of 1 kilogram gehakt
- 500 gram varkensvlees
- 300 milliliter rode wijn
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 1 blik blokjes tomaten
- 1 eetlepel chilipoeder
- ½ eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Paar stukje pure chocola (70%)
- 2 takjes oregano
- 2 eetlepels mosterd
- 2 theelepels Worcestersaus
- 1 limoen
- 500 gram kidneybonen
- 200 gram mais
- 100 gram cheddar
- Handje peterselie
- Zout en peper naar smaak