Griekse Soutzoukakia
OhMyFoodness gaat van start met een nieuwe YouTube-serie! In 'Uit de keuken van' gaat ze samen met volgers een gerecht uit hun cultuur maken. We starten vandaag met Alexandra; samen maken ze Griekse Soutzoukakia en praten ze over Griekse eetgewoontes.
Tomatensaus
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 blikje tomatenpuree, 70 gram
- 700 gram gezeefde tomaten
- 1 blokje runderbouillon
- 300 milliliter water
- Peper
Gehaktballetjes
- 1 kilogram half-om-half gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 ei, maat M
- 200 gram bloem
- 3 à 4 eetlepels paneermeel
- Peper en zout
Tzatziki
- 500 gram Griekse yoghurt
- ½ komkommer, geraspt
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- Sap van ½ citroen
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 2 à 3 teentjes knoflook, geraspt
- Peper
Griekse salade
- 2 vleestomaten
- ½ komkommer
- 1 rode ui
- 15 olijven
- 50 gram feta
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- Peper