Gözleme
Gözleme is een hartig, traditioneel Turks gebak/gerecht, gemaakt van met de hand gerold deeg dat lichtjes is ingesmeerd met boter en eieren, gevuld met verschillende dingen, verzegeld en gekookt op een bakplaat. Gözleme zelf maken? Bekijk hier de video!
Deeg
- 400 gram bloem
- ½ theelepel zout
- 250 milliliter water
- Extra bloem om uit te rollen
Spinazie/feta vulling
- 400 gram spinazie
- 1 ei
- 1 teentjes knoflook
- ¼ theelepel zout
- 150 gram feta/Turkse kaas
Lams vulling
- 250 gram lamsgehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel biber salçasi (Turkse peperpasta)
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram Turkse kaas
Gözlem
- Deeg
- Spinazie vulling
- Lams vulling
- 100 gram gesmolten boter