Gnocchi
Gnocchi is een typisch Italiaans gerecht, vooral bekend in de variant van aardappel. Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, met meel en zout gekneed, en dan gekookt in kleine balletjes.
Gnocchi di patate
- 1 kilogram grote bloemige aardappels
- 200 gram bloem
- 1 ei
- 1 theelepel zout
Pesto
- 40 gram basilicum
- 50 gram pijnboompitten
- 90 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 teentje knoflook
- ½ theelepel zout
- 120 milliliter olijfolie
- Verse zwarte peper
- 2 à 3 eetlepels pastawater
- Portie gnocchi
Gorgonzola saus
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 300 milliliter warme melk
- Zout en peper
- Snuf nootmuskaat
- 50 gram Gorgonzola
- 2 eetlepels pastawater
- Portie gnocchi
Boter en salie
- 50 gram ongezouten boter
- Handje salie
- 2 teentjes knoflook
- Portie gnocchi
- 80 gram Parmezaanse kaas
- Zout en peper