Gezonde bánh mì met tofu
Bánh mì is de Vietnamese variant van een baguette. Suzanne maakt een gezondere variant met gebakken tofu, veel groenten en verse kruiden, en een volkoren baguette. Bekijk hoe makkelijk je dit gezonde recept maakt.
Ingrediënten
- 200 gram stevige tofu
- 3 centimeter gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus met minder zout
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel sesamolie
- 100 gram komkommer
- 100 gram winterwortel
- 10 radijsjes
- Azijn (bijvoorbeeld appel- of rijst-)
- 2 takjes munt
- 4 takjes koriander
- 2 eetlepels fritessaus
- 1 theelepel shiracha
- 2 stukken volkoren baguette (125 gram per stuk)
- ½ limoen
Voedingswaarden
- Energie 640 kcal
- Vet 25 gram
- Waarvan verzadigd vet 4 gram
- Koolhydraten 65 gram
- Waarvan suikers 15 gram
- Vezels 15 gram
- Eiwit 25 gram
- Zout 1,6 gram