Echte Franse stoofvlees
Tijd voor een Franse klassieker! Boeuf Bourguignon, oftewel rund uit de Bourgogne. Lekker met dit koude weer genieten van liefde uit een pannetje.
Boef Bourguignon
- 2 uien
- 6 sjalotten
- 3 wortelen
- 6 teentjes knoflook
- 700 gram runder riblappen
- 200 gram spek
- Zout en peper
- Verse tijm
- 2 eetlepels olijf olie
- 50 gram boter
- 1 blikje tomaten puree
- 2 eetlepels bloem
- 500 milliliter boullion
- 400 milliliter rode wijn
- 3 laurier
- Verse platte peterselie
- 2 eetlepels boter
- 250 gram champignons
Fluffy aardappelpuree
- 1 kilogram kruimige aardappelen
- Zout
- 200 milliliter melk
- 4 eetlepels boter
- Snuf nootmuskaat