Dan Dan noedels
Dan Dan noedels of Dan Dan mian, is een noedelgerecht afkomstig uit de Chinese Sichuan-keuken. Het bestaat uit een pittige saus die meestal geconserveerde groenten, chili-olie, Sichuan-peper, varkensgehakt en lente-uitjes bevat, geserveerd met noedels.
Chili olie
- 2 eetlepels Sichuan peperkorrels
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 240 milliliter zonnebloem of arachide olie
- 30 gram rode peper flakes
Gebakken vlees
- 3 theelepels olie
- 250 gram procureur
- 2 theelepels zwarte bonensaus
- 2 theelepels shoaxing wijn
- 2 theelepels sojasaus
- ½ theelepel five spices
- 1 eetlepel geraspte gember
- 2 teentjes knoflook
- 40 gram Sui mi ya cai
Dan Dan saus
- 2 eetlepels Chinese sesampasta of tahini
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels suiker
- ¼ theelepel five spices
- ½ theelepel Sichuan poeder
- 120 milliliter chilli olie
- 2 teentjes knoflook
- 40 milliliter heet water
Chinese noedels
- 300 gram brood bloem
- ¼ theelepel zout
- 150 milliliter water
Toppings
- 1 zak bok choy of pak soi
- 150 gram ongezouten gehakte pinda’s
- 3 lente uien