Chimichanga
Een gewone burrito is al lekker, maar een gefrituurde burrito is nog beter! De Chimichanga is een gefrituurde burrito die veel voorkomt in Texas - Mexico en andere zuidwestelijke Amerikaanse gerechten. Heerlijke vulling van langzaam gegaarde kip, rijst en bonen in een krokant jasje.
Tortilla
- 300 gram patent bloem
- 50 gram boter
- 200 milliliter lauw water
Kip vulling
- 3 gedroogde ancho pepers
- 3 gedroogde chipotle pepers
- 5 gedroogde rode chilli pepers
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 blik hele tomaten
- 1 theelepel gerookte paprika poeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel chipotle poeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 6 kippendijen
- Zout en peper
- 350 milliliter water
Avocado crème
- 2 rijpe avocado
- 60 gram sour cream
- 1 limoen
- ½ jalapeno
- 2 teentje knoflook
- Zout en peper
Vulling
- 1 blik zwarte bonen
- 200 gram witte rijst
- 200 gram cheddar
- ¼ fles zonnebloem/arachide olie