Broodje kip kerrie
Fluffy broodje, hete sambal, lekker zuurtje en malse kip. De kip kerrie is overduidelijk het meest favoriete Surinaamse broodje. Maar hoe kun je dit overheerlijke broodje zelf maken?
Surinaams broodje
- 500 gram tarwebloem
- 275 milliliter water
- 7 gram gedroogde gist
- 6 gram zout
- 20 gram suiker
- 25 gram roomboter
- Handje griesmeel
Madame Jeanette sambal
- 250 gram Madame Jeanette
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel witte basterd suiker
- 7 teentjes knoflook
- 1 ui
- ½ citroen
- 100 milliliter zonnebloemolie
Zuurtje
- 1 komkommer
- 2 uien
- 6 eetlepels kristal suiker
- 2 steranijs
- 1 kaneelstokje
- ½ theelepel zout
- 250 milliliter warm water
- 250 milliliter azijn
Kip Masala
- 2 uien
- 4 kippenpoten
- 2 eetlepels olie
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel gerookte paprika poeder
- 1 theelepel komijn poeder
- 30 gram masala kruiden
- 1 blik gehakte tomaten
- 1 blokje kipbouillon
- 200 gram kousenband
- 150 milliliter water