Bibimbap
Bibimbap is een populair Koreaans gerecht van groenten, sappig bulgogi vlees en gemixte rijst. Misschien wel het gezondste gerecht van Nicky Toet tot nu toe!
Bibimbap saus
- 3 eetlepels gochujang
- 1½ eetlepel sesam olie
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels water
- 1½ eetlepel sesam zaadjes
- 2 theelepels rijst azijn
- 1½ teentje knoflook, geperst
- 1½ theelepel geraspte gember
- 1½ eetlepel sojasaus
Rijst
- 400 gram sushirijst
Bulgogi
- 500 gram rib eye
- 1 Koreaanse peer
- 60 milliliter sojasaus
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels sesam olie
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 ui
- 1 eetlepel gochujang
- 1 theelepel sesamzaadjes
- 2 lente uien
Spinazie
- 300 gram spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sesamolie
- Zout naar smaak
Wortelen
- 200 gram wortelen
- ½ theelepel zout
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 eetlepel Korean pepperflakes
Taugé
- 350 gram taugé
- 1 lente ui
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel sesam olie
Shiitake paddenstoelen
- 100 gram shiitakes
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels azijn
- ½ ui
- 1 theelepel suiker
- Zout naar smaak
Koreaanse courgette
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- ½ ui
- 1 lente ui
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel Korean pepperflakes
- 2 eetlepels zonnebloem olie
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Ei
- 4 eieren