Beschuitstuitâh met sallûf
Het recept van vandaag is goed voor een typisch Hagenees gerecht, namelijk een beschuitstuitâh met sallûf, beter bekend als een broodje gehaktbal met mayonaise.
Witte bolletjes
- 500 gram bloem
- 300 milliliter melk
- 10 gram instant gist
- 50 gram boter
- 25 gram basterdsuiker
- 10 gram zout
Beschuitstuitâh’s (gehakt ballen)
- Zout en peper
- 1 ei
- 50 milliliter volle melk
- Snufje verse nootmuskaat
- 300 gram rundgehakt
- 300 gram varkensgehakt
- 1 kleine ui
- Paar takjes peterselie
- 3 beschuiten
- 1 pakje boter
- 1 eetlepel mosterd
- 100 milliliter water
- Scheutje ketjap
- 1 eetlepel tomatenpuree
Sallûf (Mayo)
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel azijn
- 250 milliliter zonnebloemolie
- Zout en peper