Bánh mì
Bánh mì is een type brood uit de Vietnamese keuken, gebaseerd op het Franse stokbrood maar met een aangepast recept. Bánh mì wordt veelal van een combinatie van rijst en tarwemeel gemaakt. De Vietnamese variant van de baguette is over het algemeen luchtiger en heeft een dunnere korst dan zijn Franse tegenhanger. Bánh mì zelf maken? Bekijk hier de video!
Vietnamees stokbrood
- 7 gram instant gist
- 120 milliliter melk
- 240 milliliter water
- 450 gram bloem
- 1¼ theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
Groenten
- 2 kleine winterpenen
- 1 daikon
- 200 milliliter appelcider azijn
- 100 gram suiker
- 20 milliliter water
Mayonaise
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel azijn
- 250 milliliter zonnebloemolie
- Zout en peper
Paté
- 250 gram kippen levertjes
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 100 gram boter
- 50 cognac
- Snuf zout
- Snuf vers gemalen zwarte peper
Buikspek
- 1,2 kilogram buikspek zonder zwoerd
- 50 gram ketjap manis
- 100 milliliter hoisinsaus
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 theelepels knoflook granulaat
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel Korean pepperflakes
Nuoc Mam Gung
- 60 milliliter vissaus
- 2 eetlepels suiker
- 3 centimeter gember
- 1 limoen
- 1 rode chili peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 sjalot
Toppings
- Verse koriander
- ½ komkommer
- Sriracha saus