Home | Recepten | Beef Shanghai
Ingrediënten
- 500 gram runderriblappen of rundergehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels panko
- ½ ui
- 3 centimeter gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel Shoaxing kookwijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- ½ theelepel witte peper
- ¼ theelepel 5 spices
- 1 theelepel Korean pepperflakes
- 1½ theelepel maizena
- 60 milliliter water
Groenten
- 250 gram prei
- 150 gram taugé
- 3 Judasoren
Shanghai saus
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 plakjes gember
- 2 bosuien, groen en wit
- 1 eetlepel Shoaxing kookwijn
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels donkere sojasaus
- 1 eetlepel Chinese sesamolie
- 10 gram steensuiker of 2 eetlepels rietsuiker
- 1 citroen
- 3 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels maiszetmeel
- 200 milliliter water
Beef Shanghai
- Ballen mengsel
- 400 gram eiernoodles
- 4 lente-uien
- Sesamzaadjes