Slavink AVG
Rond 6 uur moet er eten op tafel staan bij de meeste Nederlanders en het liefst eten we dan een AGV'tje, oftewel: Aardappel, Groenten en Vlees.
Crunchy aardappels
- 700 gram kruimige aardappelen
- 1½ theelepel zout
- 60 milliliter olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse platte peterselie
- Verse tijm
Hollandse salade
- 4 eieren
- 250 gram cherrytomaten
- ½ komkommer
- 1 rode ui
- 1 krop sla
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- ½ eetlepel mayo
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 teentje knoflook
Slavinken
- 250 gram riblappen
- 250 gram speklappen of 500 gram gehakt
- 4 eetlepels paneermeel
- 1½ ei
- ½ eetlepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel foelie
- 1½ theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel kruidnagel
- ½ theelepel kurkuma
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- 18 plakken gerookte ontbijtspek
- Verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels boter