Arayes
Arayes is simpel gezegd de pita gehakt uit het Midden-Oosten. Arayes zelf maken? Bekijk hier de video!
Tahin dip saus
- 3 teentjes knoflook
- 140 gram tahin
- ½ theelepel komijn
- ¼ theelepel Korean pepperflakes
- ½ theelepel zout
- 80 milliliter water
- 2 eetlepels citroensap
- Handje verse peterselie
- 1 à 2 eetlepels yoghurt
Toum (Libanese knoflooksaus)
- 65 gram knoflook teentjes
- ½ theelepel zout
- 30 milliliter citroensap
- 30 milliliter ijswater
- 300 milliliter zonnebloemolie
Gehakt mengsel
- 500 gram rundergehakt
- ½ ui
- 5 teentjes knoflook
- 15 gram peterselie
- Klein handje verse munt
- 2 à 3 eetlepels tomatenpuree
- 3 theelepels korianderpoeder
- 3 theelepels komijnpoeder
- 1½ theelepel gerookte paprika poeder
- 1 theelepel piment
- ½ theelepel Korean pepperflakes
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels granaatappel melasse
Pita
- 500 gram broodbloem
- 1 zakje instant gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 350 milliliter lauw water
- 30 milliliter zonnebloemolie