Spaanse tapas
Tapas zijn kleine Spaanse hapjes dat vaak als tussendoortje wordt gegeten bij een borrel. Spaanse tapas zelf maken? Bekijk hier de video!
Aoli
- 120 milliliter olijfolie
- 120 milliliter zonnebloemolie
- 1 ei
- 4 teentjes knoflook
- 2 theelepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Albondigas
- 500 gram riblappen/rundergehakt
- 1 ui
- 120 gram paneermeel
- Klein handje gehakte peterselie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel gemalen peper
- 2 eigelen
Albondigas saus
- 6 tomaten
- 1 geroosterde paprika
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- Handje peterselie
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 5 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Patatas Bravas
- 900 gram kruimige aardappelen
- 2 eetlepels azijn
- Zout en peper naar smaak
Bravas saus
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- Zout naar smaak
- 1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels pittige gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels bloem
- 240 milliliter kippenbouillon
- 2 theelepels sherry azijn
Calamari
- 500 gram inktvis in ringen
- Sap van 1 citroen
- 250 gram bloem
- ½ theelepel gerookte paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen peper
- Snuf zout
- 120 milliliter volle melk