Perfecte kerst menu
Vier video's van kerstrecepten voor het perfect kerstmenu, met in de eerste video Rode wijnsaus, Beurre Blanc en Hollandaise saus!
Rode wijn saus
- 250 gram sjalotjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 5 eetlepels balsamico azijn
- 400 milliliter rode wijn
- 400 milliliter runderbouillon
- 2 eetlepels boter
Buerre Blanc
- 60 milliliter droge witte wijn
- 60 milliliter witte wijn azijn
- 3 sjalotjes
- 80 milliliter slagroom
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel witte peper
- 230 gram ongezouten boter
Hollandaise saus
- 3 eigelen
- 1 eetlepel citroen sap
- 1 eetlepel heet water
- 225 gram ongezouten boter
- Snufje Koreaanse peperflakes
- Snufje zout
De bovenstaande sausjes gaan perfect met vlees, vis en bloemkool.
Gesmoorde Short ribs
- 1 kilogram short ribs met bot
- 1 theelepel zout en peper
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 selderij stengels
- 2 winterpenen
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 500 milliliter rode wijn
- 500 milliliter runderbouillon
- 10 takjes verse tijm
- 2 laurierblaadjes
Zalm met een Parmezaan korstje
- 1,3 kilo zalm
- Zout en peper naar smaak
- 60 gram panko
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 4 takken verse tijm
- ¼ theelepel Korean Pepperflakes
- 6 eetlepels gesmolten boter
Hele bloemkool uit de oven
- 1 grote bloemkool
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 250 milliliter water
We hebben al wat sausjes, vlees, vis, groenten en nu nog een stukje aardappel. In deze video 3 soorten bereidingen voor het perfecte kerst menu. Aardappelpuree, Hasselback en Fondant aardappelen.
Aardappelpuree
- 1,5 kilogram kruimige aardappelen
- 1 eetlepel zout
- 60 gram boter
- 120 milliliter volle melk
- ½ theelepel zout
- 3 eetlepels gesmolten boter
- Verse bieslook
Fondant aardappelen
- 350 milliliter runderbouillon
- 1 kilogram vastkokende aardappelen
- Zout en peper naar smaak
- 30 milliliter zonnebloemolie
- 60 gram ongezouten boter
- 3 teentjes knoflook
- 5 takken tijm
Hasselback aardappelen
- 1 kilogram Iets kruimige aardappelen
- 60 milliliter zonnebloemolie
- 5 teentjes knoflook
- 4 takken rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
Honing geglazuurde spruiten
- 700 gram spruiten
- 60 milliliter olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 100 gram honing
- 80 milliliter rode wijn azijn
- 1 theelepel Korean pepperflakes
- ½ theelepel zout
- 4 eetlepels ongezouten boter
- 3 lente uien
Bruine boter wortelen
- 700 gram bospenen
- 115 gram ongezouten boter
- 4 eetlepels honing
- 2 teentjes knoflook
- Zout en peper naar smaak
- 4 takken tijm
- Halve bos peterselie
Haricots verts met amandelen
- 500 gram haricots verts
- 50 gram ongezouten boter
- 100 gram amandelen
- 2 teentjes knoflook
- 2 grote sjalot
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels water
- Zout en peper naar smaak