Buldak
Buldak of vuurkip is een zwaar gekruid, gebarbecued kipgerecht. Pittige Koreaanse kip met gesmolten mozzarella kaas. Wat kan je hier nou niet lekker aan vinden?
Nurungji (gebrande rijst)
- 100 gram sushirijst
- 200 milliliter water
- 4 eetlepels water
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel suiker
Buldak (vuurkip)
- 750 gram kippendijen
- 100 milliliter soja saus
- 100 milliliter kippenbouillon
- 100 milliliter water
- 40 gram honing
- 60 gram gochujang (Koreaanse Chilli pasta)
- 30 gram gochugaru (Korean pepperflakes)
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 10 teentjes knoflook
- Stukje gember van 2,5 cm
- 1 eetlepel vers gemalen peper
- 3 rode pepers
- 150 gram mozzarella
- 3 lente-uien
- 1 eetlepel sesam zaadjes