Japanse Gyoza
Vandaag maken we Gyozas, de Japanse dumplings waar je je misselijk aan eet bij de all you can eat sushi. Je kent het wel, 4 á 5 rondes schransen maar je eet teveel en te snel en tegen de tijd dat ronde 5 er is zit je al vol. Maar het is te laat en je hebt al besteld. Eet bewust en maak deze Japanse heerlijkheid gewoon in je eigen keuken.
Vulling
- 350 gram varkens gehakt
- 140 gram Chinese spitskool
- 2 bosui
- 2 shiitake
- 2 teentje knoflook
- 2,5 centimeter gember geraspt
- 1 theelepel sake
- 1 theelepel sesam olie
- 1 theelepel sojasaus
- ¼ theelepel zout
- Verse peper
- 80 milliliter water
Dip saus
- 2 eetlepels rijst azijn
- 2 eetlepels sojasaus
Gyoza deeg
- 275 gram patentbloem
- 150 gram water
- ¼ theelepel zout
- Maizena