18 oktober 2024

Touringcar Terpstra met Lale Gul

Featured Video Play Icon

In deze aflevering neemt Max Terpstra schrijver en columnist Lale Gul (27) mee op avontuur in zijn touringcar. Onderweg vraagt Max naar haar wilde kant en daarover vertelt ze dat ze graag uitgaat in het buitenland omdat ze zich dan vrijer voelt en wel eens in een seksclub in Spanje is geweest. Bij aankomst op locatie blijkt dat ze gaan carsmashen. Ondertussen praten ze over de onvrije jeugd van Lale, haar boeken, haar lieve kant, over haar morele dilemma's als schrijver en de prijs van vrijheid.

Max haalt Lale op ergens in Nederland op misschien wel de heetste dag van het jaar. De twee gaan in gesprek over het laatste boek van Lale, Ik Ben Vrij, en over wat vrijheid dan betekent. Volgens Lale kan vrijheid ook een boek lezen in de tuin zijn, het hoeft niet iets wilds te zijn. Het is erg heet in de auto en het gesprek warmt ook op want Max vraagt Lale naar haar wilde kant en ze vertelt dat ze echt niet zo vaak in de club staat. Als ze uitgaat is dat in het buitenland. Ze is wel eens in een seksclub geweest. Drugs heeft ze nog nooit gebruikt. Zo wild is ze dus niet, hoewel sommigen dat misschien wel denken omdat ze vaak het woord vrijheid in de mond neemt.

Als de twee bij de activiteit aankomen blijkt dat ze gaan carsmashen. Het zweet gutst ze door de hitte al onder de oksels maar nog meer nu ze weten dat ze samen een auto in elkaar moeten timmeren. Voordat ze beginnen met carsmashen gaan Max en Lale nog i nog in gesprek over de jeugd van Lale en ook over wat mensen over haar denken. Daarop antwoord ze dat ze weet dat de meesten haar een vriendelijk en lief persoon vinden, ze wordt niet snel boos. Toch zal ze zich op de auto boos moeten maken en een hamer in de hand moeten nemen voor het carsmashen.

Tijdens het carsmashen blijkt dat Lale aan haar familie denkt tijdens het in elkaar timmeren van de auto. Dat vindt Max een heftige bekentenis en hij gaat er nog met haar over in gesprek na het carsmashen. Ze vindt het belangrijk dat ze heeft geschreven in haar boeken over hoe ze zich van haar toxic thuissituatie los heeft gemaakt omdat ze wil dat anderen in die situatie weten dat ze daar niet in hoeven blijven zitten. Maar ze beseft zich ook dat het schrijven erover met een prijs komt, zoals de gevolgen van haar woorden op de opvoeding van haar zusje. Daarnaast vertelt Lale over de heftige bedreigingen en de rechtszaken die ze heeft gehad ten gevolge van haar pen. Max vraagt haar naar of het schrijven het allemaal waard is en Lale vertelt dat ze zich enerzijds minder vrij voelt door allerlei beveiliging maar ook vrijer dan ooit is.

Touringcar Terpstra

Terwijl Max Terpstra en zijn gast op mooie plekjes door het hele land allerlei zomerse activiteiten ondernemen, voeren ze goede gesprekken. Elke gast heeft een verhaal. Zowel voor als achter de schermen. Wij kennen de gasten als ‘bekende Nederlanders’ maar Max vraagt zich af: ‘Wie zijn deze mensen als ze een dagje vrij zijn?’ Gedreven door zijn nieuwsgierigheid probeert Max op die vraag in elke aflevering van Touringcar Terpstra een antwoord te geven. Hij haalt zijn gast op met zijn eigen touringcar en verrast ze met een spetterend, nat, hoogwaardig, ontspannend, avontuurlijk of creatief en altijd gezellig dagje uit.

Geef een reactie