18 oktober 2024

Touringcar Terpstra met Ziggy Krassenberg

Featured Video Play Icon

In deze aflevering neemt Max Terpstra zanger Ziggy Krassenberg (23) mee op avontuur in zijn touringcar. Ze hebben het over de zelfmoordgedachtes van Ziggy, over avonturen bij American Idol en over een rolmodel zijn. Zo komt er van alles langs tijdens het plukken van bloemen in een Friese pluktuin. Ziggy vertelt over periodes waarin hij geen cent te makken had en over hoe hij aan de weg timmerde. Ook vertelt Ziggy aan Max waarom hij in Friesland is gaan wonen en waarom die provincie eigenlijk wel goed bij hem past.

Max haalt eerst zijn gast op ergens in een rustige woonwijk midden in Friesland, in de woonplaats van Ziggy. Bij het instappen in het busje schiet Ziggy al in de lach want zijn moeder waarschuwde hem altijd voor kleine witte busjes. Max wil weten wat er in de tas van Ziggy zit en die vertelt dat hij op van alles is voorbereid omdat het een verrassing is wat ze gaan doen. Er wordt veel gelachen.

Max vertelt aan de Nederlandse artiest dat hij hem meeneemt naar een pluktuin voor een zomers dagje uit. Ze gaan bloemen plukken en een vaas beschilderen, lekker kneuterig. Max vraagt zich af of American Idol voor Ziggy het hoogtepunt van zijn carrière is. Volgens Ziggy is dat het en zal het lang een hoogtepunt blijven.

Achter de schermen zijn er ook voldoende andere hoogtepunten zoals zijn verhuizing naar Friesland voor de liefde. Er zijn ook dieptepunten in zijn carrière als wel in zijn leven. Ziggy vertelt over een moeilijke jeugd met ouders die ook zangers en muzikant waren. Ziggy is vernoemd naar Ziggy Stardust. Tijdens het opbouwen van zijn carrière heeft Ziggy meegedaan aan vele talentenjachten. Idols, K2 zoekt K3 en recent ook realityprogramma Good Luck Guys. Hij vertelt dat er periodes zijn geweest waarin hij zich heel eenzaam voelde en drugs heeft gebruikt. Het was eenmalig een donkere periode en hij is op eigen benen afgekickt.

Voor Ziggy is Nederland te klein en hij heeft toekomstdromen in Amerika maar hij zou nooit niet in Nederland willen wonen. Hij voelt zich verantwoordelijk om taboes te doorbreken en een nieuwe generatie queer jongens in Nederland te helpen om trots te zijn op zichzelf.

Touringcar Terpstra

Terwijl Max Terpstra en zijn gast op mooie plekjes door het hele land allerlei zomerse activiteiten ondernemen, voeren ze goede gesprekken. Elke gast heeft een verhaal. Zowel voor als achter de schermen. Wij kennen de gasten als ‘bekende Nederlanders’ maar Max vraagt zich af: ‘Wie zijn deze mensen als ze een dagje vrij zijn?’ Gedreven door zijn nieuwsgierigheid probeert Max op die vraag in elke aflevering van Touringcar Terpstra een antwoord te geven. Hij haalt zijn gast op met zijn eigen touringcar en verrast ze met een spetterend, nat, hoogwaardig, ontspannend, avontuurlijk of creatief en altijd gezellig dagje uit.

Geef een reactie